A. E.- Valls

L’escola Eladi Homs, de Valls, va viure divendres passat 16 d’abril un dels actes més destacats de l’any en què el centre commemora els vint-i-cinc anys d’escola.

L’acte va tenir com a escenari la Casa de Cultura de Valls, on la sala d’actes va quedar del tot plena amb motiu de la conferència que va obrir la sessió. Francesc Roig, inspector en cap d’ensenyament, va encapçalar la vetllada acompanyat de Pere Gatell, actual director del centre, i Joan Lluís Valls, inspector d’ensenyament a Valls. Pere Gatell va obrir l’acte elogiant la capacitat educativa i integradora de l’escola en el transcurs d’aquests vint-i-cinc anys. També va presentar el llibre fruit d’aquest profitós camí: Eladi Homs. 25 anys d’escola. Es tracta d’un recull d’opinions, vivències, experiències, sentiments i sensacions de vint-i-cinc persones que, d’una manera o altra, han tingut i tenen un vincle amb l’escola. Entre aquests vint-i-cinc escriptors hi ha exalumnes, mestres d’ara, mestres d’abans, antics i actuals membres de l’AMPA i d’altres membres del col·lectiu educatiu. «Un ventall ampli i heterogeni que conforma una visió idiosincràtica i diversa del que ha estat i és l’escola Eladi Homs», segons explicaven fonts del centre escolar.

En la vetllada també hi va intervenir Joan Lluís Valls, el qual va manifestar que se sentia molt proper a l’acte perquè es tracta d’una escola amb molt bon renom i ell està vinculat a la zona. Finalment, Francesc Roig, com a ponent de la conferència, va brindar als espectadors la seva eloqüència i brillant retòrica, enllaçant metàfora rere metàfora amb una agilitat i harmonia inaudites. Admirat per la comunitat educativa, Francesc Roig va fer una breu pinzellada del seu llibre: Millor educar que prohibir: un repte incombustible, en què elogia la grandesa i el mèrit de l’educació, segons ell, la base de tota societat. Així mateix, en to humorístic i amè, però molt encertat, va fer esment de les dificultats i els reptes que presenta educar actualment. Molts dels presents compartien les paraules a manera de paròdia amb grats somriures, sentint-se plenament identificats.

Finalitzat l’acte, els assistents, membres de tota la comunitat educativa que ha conformat l’escola durant aquests 25 anys, es van dirigir al sopar que es va celebrar en un conegut restaurant de Valls i que es va allargar fins a la matinada. Tots els convidats van rebre com a obsequi el llibre dels vint-i-cinc anys d’escola, un magnífic punt de llibre i una bonica rosa.

L’any commemoratiu finalitzarà al juny amb la festa de final de curs, on també s’espera un bon nombre d’assistents de tota la comunitat educativa.

Plantada d’arbres

Els alumnes de cicle superior de l’escola Eladi Homs (classe de les Salamandres i Granotes) van participar en l’activitat d’educació ambiental Entorn Verd, organitzada per l’Ajuntament de Valls. Van caminar fins al pont de Goi i allí van fer l’estudi de la qualitat ecològica de l’aigua del riu Francolí. També van plantar un àlber per tal de recuperar i millorar el bosc de ribera. En una de les fotografies que il·lustren aquesta informació es pot veure tots els alumnes i els professors quan van passar per la granja de Doldellop.