La preinscripció en el primer cicle d’educació infantil, de 0 a 3 anys, comença dilluns a Reus, amb l’oferta de 421 places municipals i 371 de privades subvencionades, el mateix nombre que aquest curs. Tot i això, es preveu que el curs vinent ja s’hagi fet l’ampliació de La Ginesta, que passarà de tenir 41 places a tenir-ne 114.

A partir de dilluns i fins al dia 14 de maig, els pares que vulguin tenir plaça en una llar d’infants a Reus per als fills de 0 a 3 anys hauran de preinscriure’ls a l’Oficina Municipal d’Escolarització. L’oferta de places per al curs vinent és ara per ara la mateixa que la que hi ha aquest curs: 421 de sis escoles bressol de titularitat municipal i 371 de tres llars d’infants privades subvencionades, a més de les 63 de les aules Ralet Ralet.

L’oferta, però, s’ampliarà a mitjan curs amb l’increment del nombre de places a l’escola bressol municipal La Ginesta, que passarà de tenir-ne 41 a tenir-ne 114 quan acabin les obres. Encara caldrà esperar almenys fins al desembre, en què es preveu obrir un procés extraordinari de preinscripció un cop estiguin enllestides les obres. Així, Reus tindrà un total de 928 places, comptant les aules Ralet Ralet.

Un cop acabi la preinscripció, el 21 de maig es publicaran les llistes per obrir un període de reclamació. Del 31 de maig a l’11 de juny s’obrirà la matrícula.

Amb La Sajolida, 106 places més

Ara fa tres anys que la junta de govern de Reus va aprovar de manera inicial el projecte executiu de les obres d’ampliació de La Ginesta, situat dins l’escola Ciutat de Reus, al barri Gaudí, i no va ser fins al març passat que es van adjudicar finalment. Aquesta ampliació afegirà 73 places municipals a les 421 existents.

D’aquí a un temps, a la llista de noves places se n’hi sumaran 106 més de l’escola bressol La Sajolida, que serà la setena municipal. La regidora de l’àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, explica que l’equipament està en projecte i que es podrà materialitzar «un cop es desafecti part de l’escola Sant Bernat Calbó», que es traslladarà a l’antic Mas Bertran previsiblement quan comenci el curs vinent. Aleshores, s’ampliarà l’institut Josep Tapiró cap on ara hi ha l’escola, i al lloc on ara hi ha el parvulari s’hi col·locarà l’EBM La Sajolida.