Mireia Rourera

El consell de direcció del Consorci d’Educació de Barcelona (que gestiona l’ensenyament a la ciutat de Barcelona i està format per la Generalitat i l’Ajuntament) va decidir ahir en una reunió extraordinària ajornar la supressió del batxillerat en tres instituts de la ciutat. Els centres indultats -de moment només per un any- són Montjuïc, del districte de Sants-Montjuïc; Miquel Tarradell, de Ciutat Vella, i Flos i Calcat, de Nou Barris. El Consorci ha valorat els arguments que havien donat aquests centres en contra de la supressió del batxillerat i ha tingut en compte “la viabilitat i la immediatesa dels projectes de futur que es proposaven”.

Per al curs 2010-11, doncs, els centres on queda suprimit el batxillerat seran Gal·la Placídia, de Sarrià-Sant Gervasi; Collserola, d’Horta-Guinardó; Roger de Flor, de Nou Barris, i Rambla Prim i Sant Martí de Provençals, de Sant Martí. La conselleria que dirigeix Ernest Maragall també ha decidit suprimir el batxillerat als instituts Sant Adrià de Besòs, de Sant Adrià, i Horticultura, de Reus, i a l’Escola del Treball de Lleida.

Per altra banda, els sindicats, contraris a la supressió del batxillerat i en general a la política d’Educació, van començar ahir a muntar referèndums als centres escolars per saber l’opinió de la comunitat educativa respecte a la política de Maragall.